Aandachtspunten bij aanschaf van een dakraam

Vergelijk offertes en bespaar tot 40% op uw investering!

U zult het in veel huizen tegenkomen: een dakraam. Dergelijke ramen helpen u een stevige hand in huis, wanneer het aankomt op uw zolderruimte. Niet alleen vergroot u de ruimte op zolder, ook haalt u meer licht toe in huis. Kwieq vertelt u waar u op moet letten bij het kopen van een dakraam.

Soort dak

Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat u in principe een schuin dak nodig heeft voor een dakraam. Het is ook mogelijk om een dakraam op een plat dak te plaatsen, maar het resultaat oogt toch minder mooi. Bij een dakraam op een schuin dak valt het licht precies goed uw zolderkamer binnen.

Temperatuur zolder

Daarnaast is het belangrijk om te bedenken dat de temperatuur flink op kan lopen op zolder. Denk u maar eens in dat het midden juli is en dat het tropisch is buiten. Dankzij een dakraam kan er dan zonlicht in uw huis komen waar u misschien niet zo op zit te wachten. Zorg voor een goede afdekking van uw dakraam in dit soort gevallen door middel van bijvoorbeeld een goede luxaflex. Daarnaast is het belangrijk om een dakraam uit te kiezen waarmee u goed kunt ventileren.

Ventilatie

Ventilatie is belangrijk op ieder zolderkamer, maar niet ieder dakraam kan even goed ventileren. Heeft u gekozen voor een dakraam dat niet voldoende ventileert, dan is dit geen ramp. Schaf een goed systeem voor airconditioning aan, zodat u alsnog de broodnodige ventilatie in uw zolderkamer toelaat. Zo kunt u een geweldige hobby- of studieruimte maken van uw zolderkamer!

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

Bent u als dakraam specialist op zoek naar nieuwe klanten? De effectieve media van Kwieq bezorgt uw bedrijf gegarandeerd nieuwe klanten.