Een dakraam laten plaatsen

Dakraam plaatsen

Wilt u een dakraam laten plaatsen? U kan het zelf ook doen. Dat scheelt veel geld en het is gemakkelijker dan u denkt. U hoeft er niet eens het dak voor op. Durft u de klus aan of laat u dit toch liever aan een expert over?

Raammaat bepalen

De beste afmeting voor uw nieuwe raammaat is door ongeveer een tiende van de vloeroppervlakte te namen. Die grote wordt dan ongeveer de grote van het glaswerk. Wilt u twee dakramen hebben voor meer lichtinval? Dan is het mooier om twee ramen te plaatsen in plaats van één groot raam. Door aan beide kanten van de kamer een raam te plaatsen krijgt u het beste en het mooiste lichtinval in de kamer.

Lees verder

Wat voor dakraam kiest u?

Dakramen-soorten

Wanneer u gaat voor een dakraam, heeft u de keuze uit veel verschillende soorten en maten. In dit artikel geeft Kwieq u een overzicht van de bekendste varianten in de wereld van de dakramen. Voor welk type dakraam kiest u?

Dakramen zijn er in alle soorten en maten. Welk type dakraam u wenst, hangt af van uw persoonlijke situatie. Wilt u een modern dakraam of gaat u voor een klassiek type? Hieronder geven we u een overzicht van de bekendste soorten dakramen.

Tuimeldakraam

Het meest bekende type dakraam is zonder meer het tuimeldakraam. Het gaat hier om standaarddakramen, waarbij er in het middel een tuimel-as zit. Ze zijn verkrijgbaar in kunststof en hout, waardoor u een goede keuze hebt tussen verschillende modellen. Wat als een nadeel kan werken, is dat de raamvleugel de doorloopruimte kan belemmeren.

Lees verder

Metamorfose van uw zolderkamer

Zolderkamer Dakraam

Wanneer u uw woning kritisch bekijkt, dan komen veel mensen tot de conclusie dat hun huis weinig bergruimte heeft of eigenlijk beschikt over te weinig kamers. Soms bekijkt u de situatie omdat u meer bergruimte wilt, u een hobby kamer wilt creëren in uw huis of misschien vindt er binnenkort gezinsuitbreiding plaats waardoor een extra kinderkamer gewenst is. Soms lijkt het probleem erg ingewikkeld, maar is de oplossing vrij eenvoudig. U kunt op verschillende manieren extra ruimte creëren. Welke manier u toepast, is afhankelijk van uw wensen en het budget.

Lees verder

Mag ik een dakkapel of dakraam laten plaatsen?

Dakraam

Een dakkapel of dakraam is een waardevolle aanvulling op je woning. Met een dakkapel vergroot je de leefruimte in huis en met een dakraam zorgt u voor extra licht op zolder. Echter is het niet altijd mogelijk om een dakkapel of dakraam te laten plaatsen. Kwieq vertelt je alles over het laten plaatsen van deze huisattributen.

Dakkapel of dakraam op monument

Wil je graag een dakkapel of dakraam laten plaatsen op je huis, maar is je woning officieel een monument? Dan kan het nog wel eens vrij ingewikkeld worden om dit te realiseren. Om te beginnen moet je altijd contact opnemen met je gemeente. Een monumentenambtenaar kan je vertellen of je wel of niet een uitbouw van je huis mag laten uitvoeren. Het kan zijn dat hij je vertelt dat dit niet mag, indien de woning een culturele historische waarde heeft.

Lees verder