Mag ik een dakkapel of dakraam laten plaatsen?

Dakraam

Een dakkapel of dakraam is een waardevolle aanvulling op je woning. Met een dakkapel vergroot je de leefruimte in huis en met een dakraam zorgt u voor extra licht op zolder. Echter is het niet altijd mogelijk om een dakkapel of dakraam te laten plaatsen. Kwieq vertelt je alles over het laten plaatsen van deze huisattributen.

Dakkapel of dakraam op monument

Wil je graag een dakkapel of dakraam laten plaatsen op je huis, maar is je woning officieel een monument? Dan kan het nog wel eens vrij ingewikkeld worden om dit te realiseren. Om te beginnen moet je altijd contact opnemen met je gemeente. Een monumentenambtenaar kan je vertellen of je wel of niet een uitbouw van je huis mag laten uitvoeren. Het kan zijn dat hij je vertelt dat dit niet mag, indien de woning een culturele historische waarde heeft.

Dakkapel of dakraam op dak plaatsen

Woon je in een reguliere, niet-historische woning en vermoed je dan ook dat er geen sprake is van een monumentale waarde van je huis, dan is de kans groter dat je een uitbouw als een dakkapel of dakraam mag laten plaatsen. Hiervoor zul je wel altijd een omgevingsvergunning moeten aanvragen bij je gemeente, zodat een ambtenaar kan kijken of de dakkapel past in het straatbeeld en of er toch niet sprake is van een monumentale waarde. Wellicht kun je anders gebruik maken van een lichtkoker.

Schakel een expert in!

Indien je groen licht hebt gekregen van je gemeente, kun je een specialist inschakelen voor het plaatsen van je dakkapel of dakraam. Via Kwieq vind je gemakkelijk en snel een expert bij jou in de buurt! Vergelijk offertes van diverse vakmannen, zodat je automatisch tot de perfecte deal komt.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *