Dakvenster plaatsen

Direct contact met een bedrijf uit uw regio!

Wanneer u een dakraam heeft aangeschaft, dan kunt u ervoor kiezen om het dakraam door de leverancier te laten plaatsen. Maar natuurlijk kunt u deze klus ook zelf klaren. Wanneer u geen ervaren klusjesman bent, dan is het zelf plaatsen van een dakraam een lastige klus. Maar het is niet onmogelijk. Omdat een dakraam erg zwaar is, kunt u de werkzaamheden het beste met twee personen doen. Als er geen speciale werkzaamheden aan bijvoorbeeld uw dak nodig zijn, dan is het mogelijk om in een halve dag een dakraam te plaatsen.

Stap voor stap een dakraam plaatsen

  • Het is belangrijk dat u eerst de grootte van het dakvenster bepaald en de meeste geschikte plek om het dakraam te plaatsen. Houd er rekening mee dat u het dakraam makkelijk kunt openen en sluiten. Voor de hoogte geldt: een volwassen persoon moet zowel zittend als staand naar buiten kunnen kijken. Wij gaan er in deze situatie vanuit dat er geen aanpassingen aan het dakbeschot nodig zijn.
  • Zaag in het dakbeschot een gat van 50 bij 50 centimeter. Houd er rekening mee dat dit gat ruim binnen de lijnen van het dak valt. Vanuit het gat kunt u de dakpannen van het dak verwijderen.
  • Nu gaat u boren. Boor op de hoeken waar het dakraam moet komen gaten in het dakbeschot. Hierna kunt u de opening van het dakraam uit het dakbeschot zagen.
  • Nu gaan we het dakvenster plaatsen. Het is makkelijker om het ruit uit het dakraam te halen. Doe dit natuurlijk alleen als dit mogelijk is. Steek het kozijn door de opening in het dak en zet het venster vast met bevestigingsbeugels.
  • Breng nu het onderste gootstuk aan, voorzien van loodslab. Hierna kunt u de zij- en boven goten plaatsen.
  • Nu kunt u waar mogelijk de gehele dakpannen terugleggen, als dit niet mogelijk is kunt u de dakpannen op maat zagen.
  • Optioneel: plaats het ruit terug
  • Nu schroeft u de binnenafwerking tegen het kozijn.
  • Met plamuur en kit zorgt u voor een goede afwerking. Plamuur de schroefgaten en kit de naden dicht met acrylaatkit. Schuur nu alles af en zet het oppervlak in de grondverf.
  • Laat de grondverf goed drogen, schuur het oppervlak hierna nogmaals ligt af en lak het hierna in de gewenste kleur.

Zaken om rekening mee te houden

Bekijk vooraf of u binnen of buiten zonwering wilt plaatsen op het venster. Zorg er daarnaast voor dat de afwatering rondom het venster goed is en bekijk of het dakraam waterdicht is. De afwerking en de isolatie moet goed zijn. Wanneer u het plaatsen van een dakraam liever overlaat aan een specialist, neem dan contact op met de specialisten van Kwieq.

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

Bent u als dakraam specialist op zoek naar nieuwe klanten? De effectieve media van Kwieq bezorgt uw bedrijf gegarandeerd nieuwe klanten.