Veel gestelde vragen

Direct contact met een bedrijf uit uw regio!

Overzicht

Waar kan ik de maat en het typecode van mijn raam vinden?

typecode raamDeze staat vaak op de zijkant van uw raam. Daar staat een plaatje op met de maat van uw raam en het typecode. Als u het toch niet kunt vinden kunt u dit gerust vragen aan één van onze vakmannen.

 

Hoe onderhoud ik mijn dakraam?

Vaak hangt dit af van het type dakraam dat u heeft. Er zijn wel een aantal algemene punten wat u kunt toepassen.

  • Schoonmaken van het glas
  • Gootstukken minimaal 1x per jaar reinigen
  • Wanneer de foam van het gootstuk kwetsbaar wordt, deze vervangen

Wat zijn de voordelen van een dakkapel ten opzichte van een dakraam?

Met een dakkapel kunt u loopruimte winnen op zolder, met een dakraam kan dit niet. Vaak gaat het wel ten koste van de inval van daglicht. Wel kunt u de zolder gemakkelijk ventileren zonder dat u het raam open hoeft te doen. Er zitten dan namelijk twee ventilatiekleppen in.

Welke merken dakramen zijn er?

Er zijn vele soorten merken dakramen, de meest voorkomende zijn:

  • Rooflite
  • Luxtra
  • Ventiview
  • Fakro
  • Velux
  • Ubbink

Kan ik met een dakraam energie besparen?

dakraam energie besparenJa, dat kan inderdaad. U kunt met een dakraam besparen op energiekosten. Met een dakraam komt er namelijk veel daglicht binnen, hierdoor kunt u uw zolder beter gebruiken. Het is dus ook niet meer nodig om de gehele dag een lamp te laten branden.

 

Kan mijn dakraam vervangen worden?

Dit is mogelijk. Hiervoor kunt u een expert voor inschakelen, zorg er dan wel voor dat u alle gegevens van uw dakraam bij de hand heeft. Dit kunnen de vakmannen namelijk nodig hebben. De gegevens van uw dakraam kunt u vaak vinden op de zijkant van het raam.

Kan ik een rolgordijn op mijn kunststof dakraam bevestigen?

rolgordijn kunststof kozijnJa, de montage hiervan gaat precies hetzelfde als bij een houten dakraam. Het kunststof op uw dakraam is namelijk een dunne laag wat over een houten kern heen zit. Het kan bij sommige merken wel zo zijn dat er een verschil in maat zit tussen kunststof en hout.
 

Hoe kan het glas aan de buitenkant gereinigd worden?

Als u uw raam 165 graden open kantelt, dan is de buitenkant van uw raam makkelijk te bereiken. Het regenwater rond het venster kan ook makkelijker wegstromen als u de bladeren uit het gootstuk verwijderd.

Moet ik het hout opnieuw lakken?

Ons advies aan u is om het hout 1 keer per jaar te lakken. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de vochtigheidsgraad in de kamer.

Condensatievorming aan de binnenkant van mijn dakvenster, wat nu?

condensatievormingHet komt vaak voor dat er condensatievorming ontstaat aan de binnenkant van het raam. Dit komt vaak voor als er geen verwarmingselement aanwezig is beneden het venster. U kunt dit probleem oplossen door uw kamer te ventileren.

 

Wat is de potentiële levensduur van een dakraam?

Een dakvenster heeft een erg lange levensduur. Als u uw raam goed onderhoud, dan kan de levensduur van uw dakraam alleen maar langer worden. Vaak is de levensduur rond de 30/40 jaar.

Zijn gootstukken in meerdere kleuren beschikbaar?

Nee, gootstukken zijn niet in meerdere kleuren beschikbaar. De kleur van gootstenen zijn altijd donkergrijs. Dit is namelijk de meest bijpassende kleur voor alle daktypes. Deze kleur wordt door de meeste producenten in Europa gebruikt.


Terug naar het overzicht

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

Bent u als dakraam specialist op zoek naar nieuwe klanten? De effectieve media van Kwieq bezorgt uw bedrijf gegarandeerd nieuwe klanten.