Metamorfose van uw zolderkamer

Zolderkamer Dakraam

Wanneer u uw woning kritisch bekijkt, dan komen veel mensen tot de conclusie dat hun huis weinig bergruimte heeft of eigenlijk beschikt over te weinig kamers. Soms bekijkt u de situatie omdat u meer bergruimte wilt, u een hobby kamer wilt creëren in uw huis of misschien vindt er binnenkort gezinsuitbreiding plaats waardoor een extra kinderkamer gewenst is. Soms lijkt het probleem erg ingewikkeld, maar is de oplossing vrij eenvoudig. U kunt op verschillende manieren extra ruimte creëren. Welke manier u toepast, is afhankelijk van uw wensen en het budget.

Kleine veranderingen, een groot verschil

Vaak is de zolder een ruimte die vrijwel niet wordt gebruikt, wanneer dit wel het geval is dan is de zolder vaak een opbergruimte. Dit is zonde, want u kunt hier een mooie en bruikbare ruimte van maken. Als uw zolder schuine wanden heeft, dan kunt u de ruimte onder de schuine wanden gebruiken als opbergruimte. Er zijn driehoekige kasten op wielen te koop, die u zo onder de schuine wand kunt rijden. Op die manier gebruikt u die ruimte nuttig en hebt u enigszins rechte wanden. Maar als u alleen al begint met het opruimen van uw zolder, dan hebt u uiteindelijk ook meer ruimte.

Grote veranderingen voor meer ruimte

Wanneer bovenstaande veranderingen niet voldoende zijn, of als u echt één of meerdere kamers wilt creëren op uw zolder. Dan is er meer werk nodig. Om van een grote ruimte één of meerdere kamers te maken, dan moet u wanden plaatsen voor het afscheiden van de verschillende ruimtes. Daarnaast moet u ook rekening houden met een stroom- of watervoorziening die aangelegd moet worden. Wanneer er verschillende ruimtes zijn gemaakt, dan moet er misschien meer lichtinval komen. Dit verhoogd het comfort van de ruimte. U kunt denken aan het plaatsen van een dakraam of kapel. Met al deze veranderingen kunt u zorgen voor een aangename extra ruimte in uw huis.

1 reactie

  1. Vanwege gezinsuitbreiding hebben we toch maar besloten om er een extra kamer bij te doen, en dat was inderdaad de zolderkamer. Het is een mooie kamer en je kunt er iets leuks van maken, het enige wat we moesten laten zetten was de kachel, anders was het een hele koude kamer geweest. Maar je merkt pas hoeveel ruimte je hebt als je echt alles opruimt, we denken zelfs om er een hobby kamer bij te doen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *